IndaFotó

Kommentek

imhouse blog

"...A másik gyakori miért, hogy miről fog szólni a blog. Ezt nyilván valóan azok kérdezik, akik az előzőt nem olvasták. Akkor szó volt mindenről. A zenétől, az éjszakáktól, a kapcsolatoktól kezdve, a hagyományokon át egészen az elmúlás riasztó gondolatáig. Na ne ijedjetek meg, nem célom nekem sem, hogy kicsit rosszkedvűen üljünk a gép előtt. Ha kell komolyak leszünk, ha kell a végtelenségig komolytalanok. Rendben?"

Rovatok

A szépségről

2008.08.29. 14:28 | imhouse | 4 komment

Címkék: nap szépség társadalom szerelem

Mindenek előtt be kell vallanom valamit: nem a szépségről kezdtem el írni akkor, amikor új cikket ígértem Nektek. Hogy miről, az egyelőre maradjon titok, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy valamikor elolvashatjátok annak az írásnak a béta verzióját is.

Az elmúlt másfél hét szótlansága után ma két írással is jelentkezem - habár ebből csak egy származik tőlem. A másikért tekerjetek kicsit lentebb, nagyon érdekes, és elgondolkodtató!

A tőlem származtatható írás a szépségről fog szólni. Szépség. Mit is jelent? Van aki szerint a szépség nem tulajdonság, hanem Istenhez való hasonlóság. Mások szerint a szépség fény a sötétségben. Egyeseknek a szépség szó hallatán egy hibátlan női test jut eszébe, másoknak egy csokor rózsa.

És sajnos van akinek ma már semmi...

Azért mondom ezt, mert úgy gondolom: egyre kevesebben vesszük észre az élet szépségét. Pontosítok! A szép dolgokat az életben, amelytől az élet is szebbé válik. Hiszen annyi minden van körülöttünk, ami szép. Ne gondolkodjatok, segítek.

Szép egy napsütötte délután, azért, mert az nem borús. Szép. Szép a szülő odaadó tulajdonsága, mely arra ösztönzi, hogy ebédet tegyen a gyerekei elé. És szép a gyerek szájából a köszönöm anya! Szép az, ha kimegyek az utcára, és rám köszön valaki. Vagy rám mosolyog valaki. Vagy látod, amint egy szerelmes pár egymás kezét fogva vidáman sétál valahová. Szép egy dal, amelyet ha meghallasz, napokig nem megy ki a fejedből. Szép dolog, ha érzed: mindig van kihez odamenned, tartozol valakihez. Szép dolog a siker, az elismerés - s valamiben valamennyire mindenki sikeres, mindenki elismert!

Ezek teljesen hétköznapi dolgok, még akkor is, ha néhány kevésbé szerencsésnek ezek közül nem mind adódik meg. Persze az ő életükben is van szép. Csak keresni kell, s meg kell látni az életben a szépet!

Egy kis kitérő: az Amerikai szépség című film jutott eszembe, melyben az amerikai átlagcsaládoknak látszólag mindenük megvan, ám ez a "szépség" csak a felszín. Nem valódi szépség az amerikai. Aki látta ezt a zseniális filmet, tudja miről beszélek...

Valamit ne felejtsünk el. Közhelyesen hangzik, de igaz: a szépség belűröl fakad. A szépség teljességében sokkal nagyobb arányban van jelen a belső szépség, mint a külső. S vannak akik eltévedtek, mert lám nagyon adnak magukra, gyönyörűen akarnak kinézni, s a külső szépségükhöz nem társul belső gyönyörűség. Így a szépségük már nem eredeti. Csak csinálta azt nekik Dolce nameg Gabbana. (Ajjaj, kitérhetnék az önérzetre, de nem teszem, mert...)

Az emberek egyre kevésbé nyitottak a társaik felé, egyre inkább magányos lények; egyre kevésbé köszönnek Rád, ha kimész az utcára. Ebből adódik, hogy a szép egyre szebb. A valódi szépség egyre értékesebb! Sajnos egyre jobban kell neki örülni. És örüljünk is neki! Lássátok meg a szépet Ti is! Meglátjátok, minden más lesz!

Dosztojevszkij szerint a világot a szépség fogja megmenteni. Úgy legyen!

Az életben lévő szépségeket napestig lehetne sorolni, és én véleményeket várok. Szerintetek melyek a legszebb dolgok az életben?

A bejegyzés trackback címe:

https://imhouse.blog.hu/api/trackback/id/tr73639425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagylány 2008.09.01. 23:59:22

Szép az, (a)hogy a szépségről írsz. ;)

Nagylány 2008.09.02. 00:00:12

Szép az, (a)hogy a szépségről írsz. ;)

Nagylány 2008.09.02. 00:01:42

Elnézést kívánok, nem direkt volt! :$ :D

Reb · http://blog.reb.hu 2008.09.02. 10:14:26

Imikém látom elő-előtör belőled a filózófusi véna... :)
süti beállítások módosítása